VITALIKUM BCAA + Glutamin

VITALIKUM BCAA + Glutamin
Ima na lageru
420g
42
2650,00 RSDBCAA + GLUTAMIN- VITALIKUM

- Odličnog osvežavajućeg ukusa

- Bez šećera

Aminokiseline razgranatog lanca (BCAA) predstavljaju vrhunski dodatak ishrani jer se brzo vare i šalju u krvotok. Obuhvataju tri esencijalne kiseline: L-leicin, L-izoleucin i L-valin I nalaze se među proteinima svih živih bića. Igraju veoma važnu ulogu u regulaciji energije i metabolizmu proteina (posebno aminokiselina L-leucin).

Prisustvo amino kiselina razgranatog lanca BCAA, tokom treninga sprečava razgradnju mišićnog tkiva i stimuliše proteinsku sintezu.

Glutamin spada među najpopularnije amino kiseline, pa nije mogao da izostane ni iz ovog proizvoda. Verujem da svi znamo, ili, ako ne, onda je vreme da se podsetimo da je glutamin zadužen za brži oporavak posle napornih treninga i sprečava razgradnju mišića. Ubrzava celokupni telesni oporavak naročito u obnovi i izgradnji mišićne mase. Stimuliše lučenje prirodnog hormona rasta i u kombinaciji sa insulinom povećava obim mišićnih ćelija.

Vitamin B6 doprinosi održavanju normalnog energetskog metabolizma i funkcionisanja nervnog i imunog sistema i regulaciji hormonske aktivnosti.

Inulin (iz cikorije) pripada grupi prirodnih oligosaharida koji sadrže fruktozne jedinice te stoga pripada klasi ugljenih hidrata poznatih kao fruktani. Inulin se nalazi u belom i crnom luku, bananama, asparagusu, artičokama...Predstavlja rastvorljivo prehrambeno vlakno i slabo je svarljiv u tankom crevu, dok međutim podleže fermentaciji bakterija debelog creva rezultirajući promenom ekosistema debelog creva u korist bakterija kao što su bifidobakterije što može da ima pozitivan zdravstveni efekat. Jedinjenja kao što je inulin potpomažu razvoju korisnih bakterija u kolonu i nazivaju se prebiotici.

PODACI O NUTRITIVNOJ VREDNOSTI:

Broj doza po pakovanju: _
Sastav po serviranju: _:
Energetska vrednost 28kCal
Ugljeni hidrati 0g
Masti 0g
Vlakna 0g
BCAA:
L-leucin
L-valin
L-izoleucin

3000 mg
1500 mg
1500 mg
L-glutamin 1000mg
Vitamin B-6 2mg


Sastojci: L-leucin; L-valin; L-izoleucin; L-glutamin; piridoksin hidrohlorid; inulin (iz cikorije); regulator kiselosti-limunska kiselina; sredstvo protiv penjenja: silicijum dioksid; arome; zaslađivači:ksilitol, sukraloza, acesulfam-kalijum; emulgator: sojin lecitin; boja: ponso 4R
Informacija o alergenima: proizvedeno u pogonu u kome se prerađuju MLEKO, JAJA, SOJA i JEZGRASTO VOĆE.

PAKOVANJE: 420g

UPOTREBA: Razmutiti jednu do dve dozirne mericu u 3-3.5dl vode i konzumirati pre i posle treninga.

"X SPORT" S.Z.T.U.R I TERETANA, Branimira Ćosića 11, Novi Sad | MB: 56419101 | PIB: 103278319