NOW Hyaluronic Acid with MSM

NOW Hyaluronic Acid with MSM
60 kapsula
30
3160 Din


Hijaluronska kiselina je polisaharud velike molekularne težine koji se sastoji od alternativnih molekula N-acetil glukozamina i D-glukoronske kiseline. Pripada porodici glukozaminoglikana (veoma slična glukozaminu i hondroitinu), koji su sastavni deo kolagena svih tkiva u organizmu - hrskavice, koštanog i mišićnog tkiva, tetiva, ligamenata i kože. Za razliku od drugih tipova vezivnog tkiva, hijaluronska kiselina nije vezana za druge proteine ili sumpor. Ovo je veoma važna supstanca jer popunjava prostor između tkiva i organa i zadržava više vode od bilo kojeg drugog molekula u organizmu, pa je neophodna za integritet i hidrataciju kolagena, ali i ostalih tkiva koja se na taj način podmlađuju. Hijaluronska kiselina služi kao lubrikant - podmazuje i održava zdravu funkciju zglobova povećavajući viskoznost sinovijalne tečnosti u zglobovima i čineći hrskavicu između kostiju elastičnijom. Skoro 50% celokupne količine hijaluronske kiseline koja se nalazi u organizmu, nalazi se u koži. Zato je ona neophodna za regeneraciju i obnavljanje kože na dnevnom nivou, jer koža je i naviše izložena riziku od oštećenja zbog solarne radijacije, vrućine, hladnoće i manjih trauma, rana i povreda.

Hijaluronska kiselina u dijeteskim suplementima se dobija iz pileće hrskavice ili mikrobskom fermentacijom. NOW Foods Hyaluronic Acid je čisto vegetarijanskog porekla i dobija se mikrobskom fermentacijom.

Hijaluronska kiselina se uglavnom koristi kao podrška terapijama osteoartritisa kolena, prvobitno u obliku injekcija, a sada i u obliku suplemenata koji mogu dirktno da snabdevaju unutrašnjost zglobova hijaluronskom kiselinom koja ima izuzetno pozitivan biohemijski efekat na ćelije hrskavice. Može se primenjivati kao dodatak ishrani za:

- ponovnu izgradnju i sintezu hrskavice
- podmazivanje i zdravu funkciju zglobova
- ublažavanje bolova kod osteoartritisa
- hidrataciju kože za usporavanje efekata starenja

Ljudski organizam se nalazi u stanju neprestane regeneracije. Nove ćelije kože zamenjuju stare svakih 20 do 30 dana. U normalnim uslovima hijaluronsku kiselinu u određenim vremenskim razmacima razlaže enzim hijaluronidaza. Brzinu ovog procesa može da poveća prevelika količina vitamina B-2, riboflavina, preterano izlaganje UV zračenju, ali i delovanje raznih virusa. Ako je koža predugo izložena ovim faktorima, doći će do preranog starenja i oštećenja kože usled prebrzog razlaganja vezivnog tkiva, čiji je sastavni deo i hijaluronska kiselina.

SASTAV PO SERVIRANJU (2 kapsule):

Sodium (from Sodium Hyaluronate) 9mg
Hyaluronic Acid (from Sodium Hyaluronate) 100mg
MSM (Methylsulphonylmethane) 900mg


PAKOVANJE: 60 kapsula.

UPOTREBA: 1 kapsula 1 do 2 puta dnevno uz obroke. Korisno je kombinovati hijaluronsku kiselinu sa glukozaminom, hondroitinom i MSM-om radi sinergijskog efekta. Sportisti, čiji su zglobovi izloženi povećanom stresu, mogu imati potrebe za većim dozama, pa ih uz konsultaciju nutricioniste mogu povećati.
"X SPORT" S.Z.T.U.R I TERETANA, Branimira Ćosića 11, Novi Sad | MB: 56419101 | PIB: 103278319