NOW Krill Oil 500mg

60 softgel kapsula

NOW Krill Oil 500mg
Ima na lageru
60 softgel.
60
4590,00 RSD



KRILL OIL - NOW FOOD

Krill Oil je dodatak ishrani u mekim kapsulama koje sadrže ulje Antarktičkog krila. To je mešavina nezasićenih masnih kiselina EPA i DHA iz grupe Omega-3, fosfolipida i astaksantina – karotenoida koji se smatra jednim od najboljih antioksidanata. Njegovu visoku dostupnost diktira sadržaj masnih kiselina u obliku fosfolipida (masne kiseline sa fosfatnom grupom). Ovaj dodatak je idealan za sve koji pokazuju povećanu potrebu za EFA, odnosno esencijalnim nezasićenim masnim kiselinama.

Euphausia superba ili antarktički kril je mali rak čija je vrsta naseljavala skoro ceo Južni okean. Visoka koncentracija omega-3 kiselina u obliku fosfolipida i sadržaj astaksantina je od velikog značaja u industriji suplementacije. Ono što čini da ulje krila dobija svoju jedinstvenost su uglavnom fosfolipidi, odnosno grupe organskih hemijskih jedinjenja, lipidi, koji pored glicerola i ostataka viših masnih kiselina sadrže i ostatak fosforne kiseline. Omega 3, ili uglavnom EPA i DHA kiseline, podržavaju pravilno funkcionisanje kardiovaskularnog sistema, mogu podržati smanjenje triglicerida u krvi, imaju antiinflamatorne ili čak antidepresivne efekte.

Astaksantin je nesumnjivo efikasan antiinflamatorni lek. Trenutno se smatra jednim od najjačih antioksidanata.
Pokazuje snažno antioksidativno dejstvo, uklanja višak opasnih slobodnih radikala iz ljudskog tela Stimuliše imuni sistem, podržavajući prirodne procese u borbi protiv raznih infekcija
Kao karotenoid, on je "prirodni štit" za naše telo od štetnih UV zraka

PODACI O NUTRITIVNOJ VREDNOSTI:

Broj doza po pakovanju: 30
Sastav po serviranju (2 softgel:
Calories 10
Total Fat 1g
Neptune Krill Oil (NKO®) 1000mg
Omega-3 Fatty Acids 250mg
Eicosapentaenoic Acid (EPA) 135mg
Docosahexaenoic Acid (DHA) 60mg
Phospholipids 450mg
Esterified Astaxanthin 360mcgg


PAKOVANJE: 60 softgel.

UPOTREBA: Dve softgel kapsule dnevno uz obrok.

"X SPORT" S.Z.T.U.R I TERETANA, Branimira Ćosića 11, Novi Sad | MB: 56419101 | PIB: 103278319