Stranice: [1]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Zeolit  (Pročitano 7268 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
MIKSON
XSPORT hronicar
*
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1541« poslato: Novembar 23, 2009, 08:59:36 pm »

Zeolit-mineral budućnosti

Savremeni način života, ishrana, stres, zagađenje, zračenje uzrok su najezde slobodnih radikala. Svakodnevno, na desetine hiljada slobodnih radikala napada naš organizam. Slobodni radikali su nestabilni molekuli koji lako reaguju sa drugim jedinjenjima u svojoj okolini. Opasni su jer narušavaju ravnotežu uzimajući elektrone drugim molekulima. Tada od stabilnih molekula stvaraju slobodne radikale, a zdrava ćelija se oštećuje. U ćeliji koja je napadnuta slobodnim radikalima dolazi do različitih promena-narušava se struktura proteina, oštećuje se DNK, dolazi do kidanja lanca i do smrti ćelije. Svi ovi poremećaji unutar ćelije dovode do nastanka raznih bolesti-tumora, bolesti srca i krvnih sudova, bolesti jetre, šećera, autoimunih bolesti.
U borbi protiv slobodnih radikala koriste se antioksidansi. Antioksidansi imaju svojstvo stabilizatora. Oni predaju elektron slobodnim radikalima i pri tom ga stabilizuju, sprečavajući dalja oštećenja. Zbog toga bi svakodnevno trebalo uzimati antioksidanse, putem ishrane, ili dijetetskih suplemenata.

Najefikasnije sredstvo za prevenciju dejstva slobodnih radikala i za neutralizaciju njihovog delovanja, jeste najjači antioksidans-ZEOLIT.
Zeoliti su slilikatni minerali. Po sastavu su aluminijumsko-natrijumski ili aluminijumsko-kalcijumski silikati. U prirodi se nalaze u vulkanskim stenama, stenama koje su nastale taloženjem gasova i para i u okeanima. Javljaju se kao vlaknasti, lisnati i kristalni zeolit. U prirodi se nalazi preko 200 vrsta zeolita. Najčistiji i najefikasniji zeolit je kristalni-klinoptilolit koji se koristi za humanu upotrebu. Ovaj mineral je potpuno neškodljiv što je dokazano hemijskom analizom i toksikološkim analizama od strane eminentnih stručnjaka.

U našoj zemlji zeolit se nalazi u podnožju Kopaonika i na Kosovu. U prirodi ovaj mineral je neaktivan. Procesom mehaničke obrade, on se aktivira, tj. ispoljava svoja svojstva. Mehanička aktivacija je tehnološki postupak mehaničke obrade materijala pri čemu se materije usitnjavaju do veličine mikrona, tj. kretanjem jedne čestice po površini druge u dinamičkim uslovima, dolazi do oštećenja površine čestice i sloja koji se nalazi neposredno ispod nje, a zatim dolazi do kidanja veza što uzrokuje usitnjavanje čestice. Pri tom se povećava slobodna površina čestice, pojačava im se adsorpciona sposobnost, sposobnost jonske izmene i kapacitet. Ovim postupkom se menjaju fizičko-hemijska svojstva zeolita, ali ne i hemijski sastav. Mikroni zeolita u ćeliju unose hranljive sastojke, a iz nje odnose raspadne produkte metabolizma. U ćeliji otpuštaju slobodnu vodu koja se nalazi unutar kristalne rešetke, pa samim tim poboljšavaju membranski potencijal i njegovu nepropustljivost za štetne materije, pri čemu se reguliše acidobazni potencijal.

Pored čistog zeolita, u našoj zemlji se nalaze proizvodi koji u sebi sadrže kombinaciju zeolita i drugih antioksidanasa, kao što su zeleni čaj, vitamin C, noni, spirulina. U ovim kombinacijama zeolit se koristi kao nosač, tj. olakšava prolazak antioksidanasa do ćelija. Treba napomenuti da zeolit nije lek, već dijetetski suplement koji ima dokazana lekovita svojstva.

Različita ispitivanja u Hrvatskoj, Austriji i Nemačkoj dokazala su primenu zeolita u medicini, veterini i prehrambenoj industriji.

Prvi rezultati ispitivanja prezentovani su 1998. godine. Ono što karakteriše zeolit je adsorpciona sposobnost. U organizmu vezuje metale, toksine, lekove, pa treba biti obazriv prilikom upotrebe zeolita. Razmak između upotrebe zeolita i drugih lekova ili vitamina treba biti što veći da ne bi došlo do poništavanja efekta leka.

Posle primene, čestice zeolita dospevaju do tankog creva gde prodiru u limfoidno tkivo, odakle dolaze u kontakt sa imunskim sistemom i menjaju ga. Dokazano je da zeolit može aktivirati ili deaktivirati T i B limfocite u organizmu. Kod pada imuniteta usled bolesti, stresa, zračenja, upotrebe jakih lekova, zeolit stimuliše proizvodnju i aktivaciju T i B limfocita. Nasuprot tome, kod autoimunih bolesti zeolit se vezuje za T limfocite koje prepoznaje kao antigene. To rezultira izrazito jakom imunološkom reakcijom pri čemu dolazi do razaranja T limfocita.

Što se tiče slobodnih radikala, na mestu oštećenja ćelije, zeolit jonskom izmenom dovodi Mg, Ca i druga minerale od kojih je sagrađen, čime se sprečava dalje oštećenje ćelije.

Ispitivanja su dokazala i antitumorski efekat. Poznato je da enzim protein kinaza dovodi do razaranja DNK molekula, do mutacije gena i stvaranja malignih ćelija. Zeolit prepoznaje protein kinazu odgovornu za mutaciju, inhibira je, sprečavajući dalje stvaranje malignih ćelija. Tokom 1998. i 1999. godine u Hrvatskoj je praćen veći broj bolesnika obolelih od malignih bolesti koji su uzimali zeolit pod kontrolom lekara. Pacijenti su imali različite vrste tumora, lokalizovanih na različitim mestima uz loše fizičko i psihičko stanje, jer su oboleli odbili hemoterapiju, zračenje i hirurško odstranjenje tumora. Posle višenedeljne primene zeolita došlo je do vidnog poboljšanja, tako da je većina pacijenata izgubila simptome bolesti-primarni tumor je smanjio veličinu, metastaze su se povukle, poboljšalo se opšte stanje pacijenta.

Zeolit povoljno utiče i na kožne bolesti, dermatitise, psorijazu, seboreju, herpes.

Zeolit se ne preporučuje deci do 3 godine, trudnicama, pacijentima na hemodijalizi i osobama sa transplantatima. Preparat nema toksičnu niti letalnu dozu.

S obzirom da je upotreba zeolita u svetu počela još sedamdesetih godina prošlog veka, nema sumnje da će zeolit u budućnosti biti jedan od vodećih preparata koje treba uzimati u toku same bolesti, ali i za prevenciju i poboljšanje imunskog sistema kod zdravih osoba.

Dr Vesna Mihajlović

preuzeto sa strong-zeolit.com
Prijavi uredniku   Sačuvana
MIKSON
XSPORT hronicar
*
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1541« Odgovor #1 poslato: Novembar 23, 2009, 09:06:27 pm »

ovo je verovatno najjaci preparat za detoksikaciju organizma od teskih metala,herbicida,pesticida....
koleginici kojoj sam preporucio je sredio dijabetes,konstantno je imala secer preko 6,7 i nakon samo par nedelja koriscenja zeolita sve se vratilo u normalu.moja zena je patila od migrene,sada je vise nema,kolega isto....
posle izbacivanja stetnih materija iz sebe,organizam se preporodi.
Prijavi uredniku   Sačuvana
r3d
Administrator
XSPORT hronicar
*
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 4884« Odgovor #2 poslato: Novembar 23, 2009, 09:46:35 pm »

Gde ima da se kupi? Koliko kosta?
Prijavi uredniku   Sačuvana

Ne, necete umreti od suplemenata i nisu stetni.
Ne, kreatin se ne pije sa mlekom.
Ne, ne mozete piti surutku iz prodavnice.
Ne naposim.
MIKSON
XSPORT hronicar
*
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1541« Odgovor #3 poslato: Novembar 23, 2009, 10:01:17 pm »

u apotekama je skup,oko 1600,1700 a po prodavnicama zdrave hrane je 1300. 240 kapsula. ima svuda. kod nas se ne reklamira ali u svetu je jako popularan. izguglaj recimo zeolite cancer ili zeolite tesimonials,da vidis sta pisu ljudi koji su koristili ,doktori....kod nas ga pravi strong nature,u hrvatskoj se zove megamin
Prijavi uredniku   Sačuvana
r3d
Administrator
XSPORT hronicar
*
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 4884« Odgovor #4 poslato: Novembar 23, 2009, 10:05:51 pm »

Nema razloga da se ne proba za te pare ;)
Prijavi uredniku   Sačuvana

Ne, necete umreti od suplemenata i nisu stetni.
Ne, kreatin se ne pije sa mlekom.
Ne, ne mozete piti surutku iz prodavnice.
Ne naposim.
MIKSON
XSPORT hronicar
*
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1541« Odgovor #5 poslato: Novembar 23, 2009, 10:14:06 pm »

jos jedna stvar koju sm zaboravio da napisem. ne preporucuje se da se koristi paralelno sa bili kojim drugim lekovima,jer im ponistava dejstvo tj. izvlaci toksine i iz njih.
Prijavi uredniku   Sačuvana
I G O R
Administrator
XSPORT hronicar
*
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 21606


BodyBuilding i Fitnes su stil zivota a ne sport!


WWW
« Odgovor #6 poslato: Novembar 23, 2009, 10:16:19 pm »

Bila je već sigurno postavljena tema o Zeolitu. Pre neki dan mi bila neka gospođa i počela da priča o Zeolitu i zbog čega ustvari Amerikanco hoće Kosovo, zato što je  Kosovo najveće izvorište Zeolita.. Tako mi reče ta gospođa, ja nisam nešto upućen u rude Kosova....
Prijavi uredniku   Sačuvana

MIKSON
XSPORT hronicar
*
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Poruke: 1541« Odgovor #7 poslato: Novembar 23, 2009, 10:21:43 pm »

jes stvarno bila.ja je postavio odavno. sorry. spoj ih u jednu igore
Prijavi uredniku   Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

 
Prebaci se na: