Naturalni
Administrator
XSPORT hronicar
Van mreže
|
 |
« Odgovor #140 poslato: Mart 12, 2010, 09:23:54 pm » |
|
ljudi jel u off danima dosta 500mg dnevno?
jeste a koliko pijes u danima treninga? malo sam pojaco. 250 ujutru i 500mg posle treninga ma ok ondaK
|
|
|
|
Djuka777
XSPORT hronicar
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #141 poslato: Mart 12, 2010, 10:11:55 pm » |
|
ja sam cuo da se navodno i sa vitaminom c moze preterati jel to istina? iako sam ceo zivot slusao da je to jedini navodno koji ne steti kad se uzme vise nego sto treba..
|
|
|
|
|
I G O R
Administrator
XSPORT hronicar
Na mreži
Pol: 
|
 |
« Odgovor #142 poslato: Mart 12, 2010, 10:13:17 pm » |
|
Pa sa svim se preterati, svašta budalama može da padne na pamet....
|
|
|
|
Burner
XSPORT hronicar
Van mreže
|
 |
« Odgovor #143 poslato: Mart 12, 2010, 10:13:27 pm » |
|
moze. npr voda je izvor zivota al popi 10 litara odjednom i gotov si
|
Jay Cutler: "I don't do steroids"
|
|
|
TensSA
XSPORT hronicar
Na mreži
|
 |
« Odgovor #144 poslato: Mart 12, 2010, 10:51:45 pm » |
|
moze. npr voda je izvor zivota al popi 10 litara odjednom i gotov si
Tako je neka gospodja popila 4 litre mlijeka (lupam, mozda je i manje) za pola sata ili nesto slichno (neka dijeta je bila u pitanju) i umrla...znachi zlo...uglavnom zbog nagle kolicine tecnosti je umrla...
|
|
|
|
|
TheIncredibleHulk
XSPORT hronicar
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #145 poslato: Mart 12, 2010, 11:04:18 pm » |
|
ja preko 1gr C vitamina ne bih nikad isao, prvo sto ga unosis i u odredjenoj ishrani, drugo sto nema potrebe... najbolji izvor C vitamina je iz svezeg voca....
|
Zivot je definisan akcijama pojedinaca,menja sa konceptom vremena! Nije mi zao sto kradu moje ideje,vec sto nemaju svoje. - Tesla
|
|
|
TheIncredibleHulk
XSPORT hronicar
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #146 poslato: Mart 12, 2010, 11:47:21 pm » |
|
ja preko 1gr C vitamina ne bih nikad isao, prvo sto ga unosis i u odredjenoj ishrani, drugo sto nema potrebe... najbolji izvor C vitamina je iz svezeg voca....
i ne bih ga stalno pio, periodicno(da dodam)
|
Zivot je definisan akcijama pojedinaca,menja sa konceptom vremena! Nije mi zao sto kradu moje ideje,vec sto nemaju svoje. - Tesla
|
|
|
Burner
XSPORT hronicar
Van mreže
|
 |
« Odgovor #147 poslato: Mart 12, 2010, 11:50:08 pm » |
|
najbolji izvor C vitamina je iz svezeg voca....
ali bodibilderi generalno slabo jedu voce.Ja npr borovnice,limun i jabuke.A nema tu bog zna sta vit c
|
|
|
|
TheIncredibleHulk
XSPORT hronicar
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #148 poslato: Mart 12, 2010, 11:53:07 pm » |
|
najbolji izvor C vitamina je iz svezeg voca....
ali bodibilderi generalno slabo jedu voce.Ja npr borovnice,limun i jabuke.A nema tu bog zna sta vit c na 100gr limuna imas 40mg vitamina C, na 100gr kivija imas 60mg vitamina C, ima ga i u krompiru;)
|
|
|
|
vlada 123
XSPORT hronicar
Na mreži
|
 |
« Odgovor #149 poslato: Mart 12, 2010, 11:53:43 pm » |
|
po meni je to mnogo vitamina c 1.5-2 gr...ako obican covek moze da iskoristi 60 mg,a mi jeste da treniramo i trosimo se al opet 20-30 puta vece doze mislim da su bacanje
|
|
|
|
|
TensSA
XSPORT hronicar
Na mreži
|
 |
« Odgovor #150 poslato: Mart 12, 2010, 11:59:52 pm » |
|
Nije skup, a valja tako da...gram svaki dan...
|
|
|
|
|
TheIncredibleHulk
XSPORT hronicar
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #151 poslato: Mart 13, 2010, 12:06:10 am » |
|
Nije skup, a valja tako da...gram svaki dan...
ne treba svaki dan ;)
|
|
|
|
Burner
XSPORT hronicar
Van mreže
|
 |
« Odgovor #152 poslato: Mart 13, 2010, 12:10:00 am » |
|
Intake
Humans do not have the ability to produce vitamin C therefore all the daily required amounts must come from either diet or supplements. The body processes vitamin C very quickly so it is important to make sure that vitamin C is part of your diet regularly. Because the body processes vitamin C so rapidly, many nutritionists suggest taking vitamin C three times per day. Humans also cannot store it making it even more important that vitamin C is a daily part of everyone’s diet. The USA Recommended Daily Allowance of vitamin C is 60mgs but many doctors and nutritionists suggest amounts closer to 500-1500mg per day for the average person. If you are considering bodybuilding or want help fighting off a cold, somewhere between 1500-5000mgs(1.5-5g) of vitamin C per day should be more effective. Because vitamin C is water-soluble, any excess of the vitamin that you have in your system is flushed out of your body through your fluids. Something else to keep in mind if you’re taking a vitamin C supplement is to take it in a liquid form as opposed to a pill form. Taking it in pill form makes it difficult for your body to absorb the vitamin properly
u ovom textu daju prednost vit c u tecnom obliku naspram tableta jer se brze apsorbuje
|
|
|
|
TheIncredibleHulk
XSPORT hronicar
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #153 poslato: Mart 13, 2010, 12:13:14 am » |
|
burneru to je ne bitno... vitamin C se rastapa u vodi a i cemu je bitna brza iskoristljivost-absorbovanje???
|
|
|
|
$ Bestia $
Masivan bilder
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #154 poslato: Mart 13, 2010, 12:17:20 am » |
|
gde to pise da covek moze iskoristiti samo 60 mg. ?
|
Sreca prati hrabre . . . :)
|
|
|
Burner
XSPORT hronicar
Van mreže
|
 |
« Odgovor #155 poslato: Mart 13, 2010, 12:20:35 am » |
|
burneru to je ne bitno... vitamin C se rastapa u vodi a i cemu je bitna brza iskoristljivost-absorbovanje???
ma nista samo kazem 
|
|
|
|
TheIncredibleHulk
XSPORT hronicar
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #156 poslato: Mart 13, 2010, 12:23:25 am » |
|
ma nista samo kazem  ma ok ovako kazem;) gde to pise da covek moze iskoristiti samo 60 mg. ?
citaj, obrazuje se ;)
|
|
|
|
$ Bestia $
Masivan bilder
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #157 poslato: Mart 13, 2010, 12:27:13 am » |
|
ovaj sporo-otpustajuci moze da se iskoristi vise od 60 mg.,a brzi kao sto je galenikin se moze iskoristiti manje,ali svakako vise od 60 mg...mozda si se prebacio posto je 60 mg. dovoljno po FDA... 
|
Sreca prati hrabre . . . :)
|
|
|
TheIncredibleHulk
XSPORT hronicar
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #158 poslato: Mart 13, 2010, 12:29:08 am » |
|
ovaj sporo-otpustajuci moze da se iskoristi vise od 60 mg.,a brzi kao sto je galenikin se moze iskoristiti manje,ali svakako vise od 60 mg...mozda si se prebacio posto je 60 mg. dovoljno po FDA...  tu u wiki imas sve, nastavi da citas ;)
|
|
|
|
r3d
Administrator
XSPORT hronicar
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #159 poslato: Mart 13, 2010, 02:49:00 am » |
|
Hulk pusti te 60mg gluposti ja otkad pijem 1500mg dnevno nisam ni prehladjen bio pa moze 100 dr mr da mi kenjaju na uvce sta god hoce ;)
|
Ne, necete umreti od suplemenata i nisu stetni. Ne, kreatin se ne pije sa mlekom. Ne, ne mozete piti surutku iz prodavnice. Ne naposim.
|
|
|
|