varioc
Etiopljanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« poslato: Avgust 13, 2009, 06:02:32 pm » |
|
pitanje za doktora ili bilo koga ko je imao slicne probleme
desavaju mi se malo cudne svari, dok radim cucnjeve u teretani nemam nikakve smetnje a cim krenem da picim basket javlja mi se uzasno neugodan bol odma ispod patele. lekari su mi rekli da je meniskus uredu i da je upitanju bio "premor" ligamenta, i predlozili su mi mirovanje od 10-ak dana, to je bilo pre 6 godina. trener mi predlozio supove, i od tada sam skoro 2 godine bio na Glucosamine & Chondroitin & MSM, MSM & Glucosamine, Joint Performance, Joint Repair i jos par supova za podrsku ligamentima sa poboljsanjima koja su dolazila u talasima 9cas mi je bolje a posle se vrati na staro). pre godinu i po dana u vojsci mi se stanje pogorsalo na par dana, a doktorka mi je rekla da sam se "oslonio na nogu pod pogresnim uglom" i isto mi dala preporuku 10 dana odmora. ni posle toga nije doslo negog znacajnog poboljsanja! doslo je do toga da je doktorka razmisljala da me posalje pod noz "da vide sta mi je"! (toliko o strucnosti nekih doktora) ja sam bio za, ali je ona htela da proba sa imobilizacijom noge na 10 dana. mogu da kazem da je to pomoglo ali u jako maloj meri, posle toga vec mislila da izmisljam, tu je malo falilo da polomim nogu pa da vidi kakav to moze biti bol. pokupio sam se iz te bolnice i krenuo sam da trcim svaki dan 2-5 km van redovne obuke. ne znam da li mi je trcanje pomoglo ali bol je nestao. pre nedelju dana sve je pocelo da se ponavlja ali bol je bio slabiji
cunjeve sam radio sa 150kg 12 puta, sad sam smanjio na 90-100kg 10-20 puta (naravno zagrevanje, razgibanje i u teretani i pre i posle basketa)
znam da su mi ligamenti oslabljeni jer sam iscasio oba kolena nekoliko puta, a samo me levo muci, ne mogu da izbrojim koliko sam puta izvrnuo skocne zglobove a sa njima nemam nikakvih problema
ako neko zna bilo koje pomagalo (osim staka i invaldskih kolica), neki sup ili lek ili neku terapiju neka pomaze
|
ZIVELA HRANA - najveci anabolik na svetu bez kojeg nema rasta ma sta god uzimali
|
|
|
Djuka777
XSPORT hronicar
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #1 poslato: Avgust 13, 2009, 06:14:36 pm » |
|
Nista te ne kosta da probas Animal flex..On vazi za najpotpuniji preparat za tu svrhu...Nemam neki pametan savet al eto ko sto sam vec reko nista ne kosta da probas pa mozda pomogne...
|
|
|
|
|
varioc
Etiopljanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #2 poslato: Avgust 13, 2009, 06:29:55 pm » |
|
uzimao sam i flex i doctor's dest glucosamine chondroitin MSM, higher power glucosamine sulfate i higher power relive i mozda jos neki sup
|
ZIVELA HRANA - najveci anabolik na svetu bez kojeg nema rasta ma sta god uzimali
|
|
|
anastacia68
Lady
Vezbac

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #3 poslato: Avgust 14, 2009, 07:28:01 pm » |
|
Varioc
Da li su ti radili nešto konkretno od imidžing dijagnostike? Ja bih tu uradila MR, ipak je to najprecizniji metod.
|
“You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life.” - Winston Churchill
|
|
|
varioc
Etiopljanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #4 poslato: Avgust 14, 2009, 10:55:32 pm » |
|
nisu, samo snimili na rendgenu, poglrdali i to je to, ko da sam bio kod automehanicara a ne kod doktora
|
|
|
|
anastacia68
Lady
Vezbac

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #5 poslato: Avgust 14, 2009, 11:17:09 pm » |
|
nisu, samo snimili na rendgenu, poglrdali i to je to, ko da sam bio kod automehanicara a ne kod doktora
Mislim da je stručan termin za to "srpsko zdravstvo". :) RTG je dobar kao osnovno i prvo sredstvo imidžinga, najčešće i jedino potrebno u slučaju da je u pitanju kost. Za procenu stanja mekog tkiva, MR, tj magnetna rezonanca je keva. Moj savet - pre nego što počneš da juriš neki jak suplement (iako sve ovo što si uzimao ne može da šteti), uradi MR (ne mora da bude neka jaka mašina) kod stručnog radiologa koji će umeti da je pročita (ne mogu dovoljno da naglasim ovo "stručnog"), i onda idi kod dobrog ortopeda ili specijaliste sportske medicine da ti da preporuku za dalje.
|
“You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life.” - Winston Churchill
|
|
|
varioc
Etiopljanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #6 poslato: Avgust 17, 2009, 12:49:36 am » |
|
Mislim da je stručan termin za to "srpsko zdravstvo". :)
slazem se sa ovim  samo mi reci sta je RTG? mene je i pregledao "strucnjak" sportske medicine, i preporucio mi je suplemente u fazonu da to nista nije jako strasno i da ce mi to i 10-ak dana mirovanja pomoci da se vratim u normalu
|
|
|
|
« Poslednja izmena: Avgust 17, 2009, 12:53:28 am varioc »
|
Prijavi uredniku
Sačuvana
|
|
|
|
anastacia68
Lady
Vezbac

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #7 poslato: Avgust 17, 2009, 01:04:47 am » |
|
RTG - Rentgen, X-ray, kako god ga nazoveš... :) Snimak izgleda ovako:  Međutim, MRI, tj magnetna rezonanca daje daleko bolji uvid u stanje mekog tkiva, tetiva i sl. Snimak kolena magnetnom rezonancom izgleda ovako:  E, sad... Savet koji ti je dao sportski lekar je sasvim na mestu u 90% slučajeva. Međutim, nije uvek sve idealno, i ponekad suplementi ne pomognu zato što je problem komplikovaniji nego što snimak rentgenom može da pokaže. Uostalom, ortopedija zna da bude veoma gadna. Nisu retki slučajevi da svi snimci budu idealni, ali da bol ipak bude prisutan.
|
|
|
|
varioc
Etiopljanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #8 poslato: Avgust 17, 2009, 01:08:54 am » |
|
snimili su me rentgenom (amfas i profil) i tu mi je doca rekao sve je OK! gledacu da uradim MRI sto pre, jel znas mozda koliko kosta MRI i gde moze da se uradi?
|
|
|
|
anastacia68
Lady
Vezbac

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #9 poslato: Avgust 17, 2009, 01:10:21 am » |
|
Odakle si? Beograd ili unutrašnjost?
|
|
|
|
varioc
Etiopljanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #10 poslato: Avgust 17, 2009, 01:11:30 am » |
|
sam sever nase drzave
|
|
|
|
anastacia68
Lady
Vezbac

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #11 poslato: Avgust 17, 2009, 01:24:08 am » |
|
Privatno imaš u NS ( link), mada trebalo bi da znaš da nije u pitanju nešto jeftino... :S Zato bi možda bilo bolje da se malo pomučiš i to odradiš u nekoj državnoj ustanovi... Istina, čekao bi nekoliko meseci, ali s obzirom da to nije hitno, možda ti se i isplati. Ali opet, najbitnije je da radiolog koji čita sken bude dovoljno stručan, a ne priučeni lekar opšte medicine koji je završio kurs od mesec dana.
|
|
|
|
varioc
Etiopljanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #12 poslato: Avgust 17, 2009, 01:28:33 am » |
|
pa kod nas je skoro sve preslo na kurs, za desetak godina ces diplomu doktora kupovati ko cigare na trafici hvala ti puno za savet 
|
|
|
|
anastacia68
Lady
Vezbac

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #13 poslato: Avgust 17, 2009, 01:32:34 am » |
|
pa kod nas je skoro sve preslo na kurs, za desetak godina ces diplomu doktora kupovati ko cigare na trafici hvala ti puno za savet  Nema na čemu. ;) Inače, nemam ništa protiv kurseva MR i CT koje pohađaju lekari opšte prakse i drugih specijalnosti... Ali ipak je radiologija zasebna grana medicine, specijalizacija koja traje godinama i koja se stalno razvija. Neozbiljno je očekivati da lekar može na kursu naučiti sve što treba da zna da bi pročitao nešto tako kompleksno kao MR sken. Uostalom, ne mali broj ortopeda muku muči i sa običnim rentgenom... :S
|
|
|
|
varioc
Etiopljanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #14 poslato: Avgust 17, 2009, 01:37:58 am » |
|
nemam ni ja nista protiv kurseva, nisam mislio generalno samo na medicinu nego na sve struke i zanate, imas kurseve za racunare, jezike... to je sve povrsno dok za bilo sta ozbiljnije trebaju godine ucenja i rada. sad smo vec otisli u off
|
|
|
|
doktorlegije
DR X Sport
XSPORT hronicar
Na mreži
Pol: 
|
 |
« Odgovor #15 poslato: Avgust 17, 2009, 05:52:19 pm » |
|
Moj savet ti je da se javis ortopedu da se uradi i klinicki pregled kolena a ako treba i magnetna rezonanca. Ako si sa samog severa drzave, kako kazes, u SU imas dr Jovica Poznan, dr Miroslav Knezevic....( ortopedi). Ako budes dolazio na jugo zapad Vose, onda cu te ja pogledati. 
|
|
|
|
|
TheIncredibleHulk
XSPORT hronicar
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #16 poslato: Septembar 13, 2009, 07:40:13 pm » |
|
da li bi mi neko mogao reci sta da radim da bih dobio koji cm visine, i da li je to moguce....? imam 82kg, visok 174cm, obim ruke 40cm, nabacio sam lepu masu, ali mi to ne izgleda proporcionalno zbog visine...imam 18 god.
|
Zivot je definisan akcijama pojedinaca,menja sa konceptom vremena! Nije mi zao sto kradu moje ideje,vec sto nemaju svoje. - Tesla
|
|
|
|