LEBRON
Redovan vezbac
Van mreže
Pol: 
Lebron King James #23
|
 |
« Odgovor #240 poslato: Maj 06, 2010, 12:34:45 am » |
|
E jel radi neko u isti trening ramena+triceps?? Ja probao prosle nedelje da odradim ledja+trapez, a drugi trening ramena+triceps, i posle ramena sam poceo lezece opruzanje za triceps i bolelo me rame, jedva sam odradio, a kad radim ledja i triceps sve je ok....
|
|
|
|
|
|
ogi92
Gost
|
 |
« Odgovor #241 poslato: Maj 06, 2010, 08:40:57 am » |
|
ako ti je ok ledja i triceps onda radi tako i ne pomisljaj da menjas dok sljaka.........ja sam veci period praktikovao ramena triceps i nikakve probleme nisam imao, naprotiv..............
|
|
|
|
|
Naturalni
Administrator
XSPORT hronicar
Na mreži
|
 |
« Odgovor #242 poslato: Maj 06, 2010, 10:31:07 am » |
|
ja pocinjem od ove nedelje da radim ramena-triceps...nikada nisam tako radio pa reko da probam 
|
|
|
|
LEBRON
Redovan vezbac
Van mreže
Pol: 
Lebron King James #23
|
 |
« Odgovor #243 poslato: Maj 06, 2010, 11:17:47 am » |
|
ako ti je ok ledja i triceps onda radi tako i ne pomisljaj da menjas dok sljaka.........ja sam veci period praktikovao ramena triceps i nikakve probleme nisam imao, naprotiv..............
I grudi triceps, ledja biceps sam probao, ali najbolje radi ledja triceps.... Nastavljam tako 
|
|
|
|
|
filip
Global Moderator
XSPORT hronicar
Na mreži
Pol: 
|
 |
« Odgovor #244 poslato: Maj 06, 2010, 11:28:02 am » |
|
meni se trening leđa-triceps previše oduži... znači, nema teorije za sat vremena da ga odradim, a duže od 60 min. sa tegovima, po meni, može da bude samo kontraproduktivno... sad radim leđa i trapez, a triceps ubacim sa ramenima... mada, iskreno, ni meni ne prija baš da radim ramena-triceps na jednom treningu... najbolje bi bilo kad bih svaki dan radio samo jednu grupu, al ne mogu da stignem 5 puta nedeljno da idem u teretanu...
u suštini, svako treba da vidi kako mu najviše odgovara, nema nekog "univerzalnog" splita... ;)
|
|
|
|
|
|
ogi92
Gost
|
 |
« Odgovor #245 poslato: Maj 06, 2010, 04:23:18 pm » |
|
ja neznam odakle vama snage da jos doradite triceps posle ledja.......posle zgibova, mrtvog i veslanja s pretklonom, i jos jedna vezba verovatno lat, nema sanse da bilo sta odradim posle.......... to mi nekako isto kao kad bi posle nogu radio triceps
|
|
|
|
|
|
ogi92
Gost
|
 |
« Odgovor #246 poslato: Maj 06, 2010, 04:24:09 pm » |
|
ja neznam odakle vama snage da jos doradite triceps posle ledja.......posle zgibova, mrtvog i veslanja s pretklonom, i jos jedna vezba verovatno lat, nema sanse da bilo sta odradim posle.......... to mi nekako isto kao kad bi posle nogu radio triceps
|
|
|
|
|
BUKAS
XSPORT hronicar
Van mreže
Pol: 
POWERLIFTING
|
 |
« Odgovor #247 poslato: Maj 06, 2010, 04:27:22 pm » |
|
Ma ledja bre sama mrtvo mama kad zavrsim nejga i posle zgibove i veslanja bas kao sto ogi kaze nema mesta vise ni cemu, eventualno malo trapez i to je to....
|
http://www.exercisespilates.com/NE ODGOVARAM NA PITANJA OKO JELOVINKA, POCETNICKA PITANJA U VEZI HRANE I TRENINGA; SVE IMA NA FORUMU. CITAJTE! Cilj za ovu godinu: 180kg BP, 230kg DL, 235kg SQ Not all drugs are good...some are GREAT!!! Steroids-makes differences.
|
|
|
|
ogi92
Gost
|
 |
« Odgovor #248 poslato: Maj 06, 2010, 04:29:35 pm » |
|
Ma ledja bre sama mrtvo mama kad zavrsim nejga i posle zgibove i veslanja bas kao sto ogi kaze nema mesta vise ni cemu, eventualno malo trapez i to je to....
konacno neko ko da me razume xexexexxexexexexe 
|
|
|
|
|
BUKAS
XSPORT hronicar
Van mreže
Pol: 
POWERLIFTING
|
 |
« Odgovor #249 poslato: Maj 06, 2010, 04:31:01 pm » |
|
nasao sam neki tekst sto kaze da trapez moze daq se radi i 3 puta nedeljno sa grudima ledjima i nogama, ali na svakom treningu razlicita vezba i samo po 3-4 serije...
|
http://www.exercisespilates.com/NE ODGOVARAM NA PITANJA OKO JELOVINKA, POCETNICKA PITANJA U VEZI HRANE I TRENINGA; SVE IMA NA FORUMU. CITAJTE! Cilj za ovu godinu: 180kg BP, 230kg DL, 235kg SQ Not all drugs are good...some are GREAT!!! Steroids-makes differences.
|
|
|
|
ogi92
Gost
|
 |
« Odgovor #250 poslato: Maj 06, 2010, 04:55:45 pm » |
|
nasao sam neki tekst sto kaze da trapez moze daq se radi i 3 puta nedeljno sa grudima ledjima i nogama, ali na svakom treningu razlicita vezba i samo po 3-4 serije...
pa pazi i moze vise puta nedeljno . trapez skoro pa niakd nije opterecen u drugim vezbama itd kao triceps biceps ramena.....
|
|
|
|
|
I G O R
Administrator
XSPORT hronicar
Na mreži
Pol: 
|
 |
« Odgovor #251 poslato: Maj 06, 2010, 07:41:28 pm » |
|
pa pazi i moze vise puta nedeljno . trapez skoro pa niakd nije opterecen u drugim vezbama itd kao triceps biceps ramena..... mislis? trapez je dosta ukljucen kod vecine veslanja i takodje kod leteca za ramena kod vecine jer stavljaju tezine sa kojima ne mogu da rade pravilno..
|
|
|
|
|
ogi92
Gost
|
 |
« Odgovor #252 poslato: Maj 06, 2010, 07:47:05 pm » |
|
e sad neznam...mislim ako se radi nepravilno naravno da ukljucujes i druge misice da bi mogao da se nosis sa tim vecim kilazama  ....jeste, trapez radi i kad se radi mrtvo i pretklon al trapez uopste nije mali misic, i nemoguce ga je pogoditi samo jednom vezbom, moje neko shvatanje da mu treba 3 ugla razlicita za izvodjeje (mislim na sleganje konkretno)
|
|
|
|
|
BUKAS
XSPORT hronicar
Van mreže
Pol: 
POWERLIFTING
|
 |
« Odgovor #253 poslato: Maj 06, 2010, 08:04:51 pm » |
|
Ovo sto sam ja nasao bas kaze da svaki tening i treba da ga pogaddjas iz razlicitin uglova npr kad radis ga sa grudima sleganje sipkom ispred tela, kad radis sa ledjima bocno sa bucicama, a sa ramneima iza....
|
|
|
|
jagodanbg
XSPORT hronicar
Na mreži
|
 |
« Odgovor #254 poslato: Jul 16, 2010, 11:32:25 am » |
|
ljudi, molim vas pomozite! znaci od kad idem u teretanu (jedno 8 meseci) i ne znam da li sam 5 puta sve ukupno dobio upalu ramena! i iskreno posle treninga se ne osecam toliko premoreno kao posle ostalih grupa misica, znaci kao da ga ne odradim dovoljno "jako"! juce sam radio ramena nakon 20-dana pauze i nikakva upala nista!! evo kako je izgledao trening juce: sreda pauza u cetvrtak: -letenje u pretklonu sedeci bucice 6kg 15 ponavljanja, (pauza pola minuta) 8,5kg 12 ponavljanja, (pauza pola minuta) 8,5kg 10 ponavljanja - (pauza minut) potisak na smit masini (ne znam koliko je teska sipka) 20kg tegova 15 ponavljanja, (minut pauza) 30kg tegova 12 ponavljanja, (minut pauza) 40kg tegova 8 ponavljanja, (minut pauza) 30kg tegova 12 ponavljanja - "sipanje iz bokala" (ne znam kako se zove vezba, ali znate na koju mislim) 8,5kg 12 ponavaljanja, (pauza pola minuta) 11kg 10 ponavljanja, (pauza pola minuta) 8,5kg 10 ponavaljanja -lateralno letenje 5 kg 10 ponavljanja, (pauza pola minuta) 6kg 8 ponavljanja, (pauza pola minuta) 5 kg 10 ponavljanja - 3 serije sleganje ramenima.
ajde kazite da li gresim, da li da povecam tezine a smanjim broj ponavljanja, ubacim/izbacim neke vezbe; navedite mi vas neki primer. hvala.
|
|
|
|
|
srki93
Vezbac
Van mreže
Pol: 
Jos malo da se doteram pa onda slika :D
|
 |
« Odgovor #255 poslato: Jul 16, 2010, 11:41:27 am » |
|
Izgleda da svi ponesto menjamo, ja sam juce radio samo ruke znaci bicep i triceps zajedno za nekih 50 minuta dobro me pogodilo....
|
ako zelite kvalitetno to kosta !!!
|
|
|
Velja
Administrator
XSPORT hronicar
Na mreži
Pol: 
Darth Vader
|
 |
« Odgovor #256 poslato: Jul 16, 2010, 11:46:07 am » |
|
Pa jbg, deltoidi su po meni jedan od najtezih misica za nabaciti, ako ih nemas genetski, krv ces propisati da ih uradis, no nije sve tako crno, mogu se uraditi, samo moras da naucis. Ja za 15 godina, nisam niti jednom dobio upalu ramena, ali niti jednom, znaci to i nema neke veze...kljucna stvar u treningu deltoida je da naucis da osjecas pokret, i to tacno za onaj dio ramena koji i radis. Ne znam zasto je tako, ali postoji valjda nesto sto se tice biomehanike, sto tjera vjezbaca da prebaci stres, da li na triceps, da li nagrudi, trapez ili vec... Znaci pravilna forma, pod br.1 Pod 2, prvo uradi prednje i srednje letenje, pa potisak, pa sta vec radis dalje Pod 3, nemoj da se tovaris tezinama, one su manje vazne, mnogo je vaznija forma, tezine ostavi za bench. Jak bench=velika ramena Pod 4, 8 mjeseci je, zanemarljivo mali period, zaista jeste. Jbg, vrijeme lijeci sve hahahha I majke ti, sta ti je polivanje iz bokala, za 15 godina vjezbanja, nisam cuo za takvu vjezbu?
|
|
|
|
filip
Global Moderator
XSPORT hronicar
Na mreži
Pol: 
|
 |
« Odgovor #257 poslato: Jul 16, 2010, 11:50:39 am » |
|
ljudi, molim vas pomozite! znaci od kad idem u teretanu (jedno 8 meseci) i ne znam da li sam 5 puta sve ukupno dobio upalu ramena! i iskreno posle treninga se ne osecam toliko premoreno kao posle ostalih grupa misica, znaci kao da ga ne odradim dovoljno "jako"! juce sam radio ramena nakon 20-dana pauze i nikakva upala nista!! evo kako je izgledao trening juce: sreda pauza u cetvrtak: -letenje u pretklonu sedeci bucice 6kg 15 ponavljanja, (pauza pola minuta) 8,5kg 12 ponavljanja, (pauza pola minuta) 8,5kg 10 ponavljanja - (pauza minut) potisak na smit masini (ne znam koliko je teska sipka) 20kg tegova 15 ponavljanja, (minut pauza) 30kg tegova 12 ponavljanja, (minut pauza) 40kg tegova 8 ponavljanja, (minut pauza) 30kg tegova 12 ponavljanja - "sipanje iz bokala" (ne znam kako se zove vezba, ali znate na koju mislim) 8,5kg 12 ponavaljanja, (pauza pola minuta) 11kg 10 ponavljanja, (pauza pola minuta) 8,5kg 10 ponavaljanja -lateralno letenje 5 kg 10 ponavljanja, (pauza pola minuta) 6kg 8 ponavljanja, (pauza pola minuta) 5 kg 10 ponavljanja - 3 serije sleganje ramenima.
ajde kazite da li gresim, da li da povecam tezine a smanjim broj ponavljanja, ubacim/izbacim neke vezbe; navedite mi vas neki primer. hvala.
Ja skoro nikad nemam upalu ramena kad ih radim. Jedino dobijem upalu kada radim giga setove za ramena, ali to ubacim tek jednom u mesec-dva da razbijem monotoniju, a nikako stalno... evo kako ponekad uradim: http://www.xsport.rs/forum/body-building-fitness-muskarci/moj-danasnji-trening/msg145341/#msg145341s tim da, ovo obavezno radim sa dobrim dozama BCAA, i uglavnom sa nekim NO-om pred trening... upala traje po 3-4 dana, i to baš žestoka upala... ukoliko nemaš BCAA, ne bih ti baš preporučio opadajuće serije i 4 rotacije, već recimo 5 vezanih serija (military press, vučenje do brade, frontalno letenje, lateralno letenje, letenje u pretklonu), i recimo 3 takve rotacije sa pauzama od po 90 sekundi... probaj da menjaš treninge, npr. ubaciš neke superserije, opadajuće serije, ili giga serije, al iskreno, ja se ne usuđujem to da radim bez BCAA... sad trenutno nemam pare za BCAA i radim klasične treninge, i upalu ramena gotovo nikad da nemam... evo juče sam radio ramena i danas ništa... al zato kad uradim giga serije, rastura upala 3-4 dana... probaj tako pa vidi... al opet, i sa BCAA giga serije ne bih radio češće od jednom u mesec-dva, čisto da se razbije monotonija malo...
|
|
|
|
|
I G O R
Administrator
XSPORT hronicar
Na mreži
Pol: 
|
 |
« Odgovor #258 poslato: Jul 17, 2010, 09:42:20 am » |
|
Meni je extra super set vucenje do brade ali na smitu, hvat nesto malo siri od sirine ramena, sipku vuces do donjeg dela grudi i maksimalna koncetracija da se to podize ramenima...
|
|
|
|
jagodanbg
XSPORT hronicar
Na mreži
|
 |
« Odgovor #259 poslato: Jul 20, 2010, 10:46:36 am » |
|
Igore, to umesto sleganja ramenima da radim!?
|
|
|
|
|
|