srki93
Vezbac
Van mreže
Pol: 
Jos malo da se doteram pa onda slika :D
|
 |
« Odgovor #480 poslato: Jul 28, 2010, 01:36:16 pm » |
|
zato te i bole ledja  heh sa cu ti u inat PROCITATI procitao sam ... samo ja mislim da sam povredio ledja dok sam radio podlakticu, digao sam teg sa stalka i nzm sta se desilo tacno dal sam pretovario teziniu al me plecka zabolela i eo vec nedelju dana ...
|
ako zelite kvalitetno to kosta !!!
|
|
|
Velja
Administrator
XSPORT hronicar
Na mreži
Pol: 
Darth Vader
|
 |
« Odgovor #481 poslato: Jul 28, 2010, 01:41:43 pm » |
|
Dobar izbor vjezbi...ali ja bih radio 4 vjezbe po treningu, hocu reci, tako i radim kad ne radim giga-set izbaci, recimo hiperekstenziju i lat iza glave...pa radi tako 3-4 nedjelje, pa izbaci nesto drugo...ali nikad ne izbacuj mrtvo i t-sipku. Ustvari mrtvo mozes da izbacis poslije 1-2 godine, kad dovoljno ojacas...pa budes radio neke druge stvari, ali ces do tad vec znati sta ide, a sta ne... a hiperekstenziju i ne moras da vracas, sve dok radis mrtvo Rotiraj T sipku i veslanje u pretklonu, na svakih 8 nedjelja ili 12. Vidi nekad da ubacis i jednorucno veslanje, ili ti "testerisanje". Lat masinu-pothvatom, ako imas mogucnosti i neutralnim hvatom...u principu ok, samo smanji broj vjezbi na 4
@Srki jbg, desava se...probaj, ako te presjece ponovo, nemoj da silis
|
|
|
|
|
ogi92
Gost
|
 |
« Odgovor #482 poslato: Jul 28, 2010, 01:44:58 pm » |
|
Dobar izbor vjezbi...ali ja bih radio 4 vjezbe po treningu, hocu reci, tako i radim kad ne radim giga-set izbaci, recimo hiperekstenziju i lat iza glave...pa radi tako 3-4 nedjelje, pa izbaci nesto drugo...ali nikad ne izbacuj mrtvo i t-sipku. Ustvari mrtvo mozes da izbacis poslije 1-2 godine, kad dovoljno ojacas...pa budes radio neke druge stvari, ali ces do tad vec znati sta ide, a sta ne... a hiperekstenziju i ne moras da vracas, sve dok radis mrtvo Rotiraj T sipku i veslanje u pretklonu, na svakih 8 nedjelja ili 12. Vidi nekad da ubacis i jednorucno veslanje, ili ti "testerisanje". Lat masinu-pothvatom, ako imas mogucnosti i neutralnim hvatom...u principu ok, samo smanji broj vjezbi na 4
@Srki jbg, desava se...probaj, ako te presjece ponovo, nemoj da silis
stobom veljo brate moj se ne slazem u jednoj stvari , a to je da izbaci mrtvo dizanje kad odjaca posle godinu dve kako si rekao...mrtvo je osnovna vezba ona uvek mora da se radi....jbt veljo poubijacemo se hehehhehehehehhehe :):):):)
|
|
|
|
|
Velja
Administrator
XSPORT hronicar
Na mreži
Pol: 
Darth Vader
|
 |
« Odgovor #483 poslato: Jul 28, 2010, 01:59:29 pm » |
|
Pa Oogi, misa mu poljubim, pa nisu svi lifteri :) ima nas i bildera i rekreativaca :)
|
|
|
|
|
ogi92
Gost
|
 |
« Odgovor #484 poslato: Jul 28, 2010, 03:08:53 pm » |
|
pa svi smo mi rekreativci veljoooooooo :):)
ne radi se o tome lifteri bilderi fudbaleri kosarkasi pljuvaci itd....to je osnovna vezba i to je to...ja se kajem sto kad sam poceo da treniram nisam samo gruvao po osnovnim vezbama :)
|
|
|
|
|
BUKAS
XSPORT hronicar
Van mreže
Pol: 
POWERLIFTING
|
 |
« Odgovor #485 poslato: Jul 28, 2010, 03:10:08 pm » |
|
Slazem se Ogi, al znas da jako puno bb izbegava mrtvo...
|
http://www.exercisespilates.com/NE ODGOVARAM NA PITANJA OKO JELOVINKA, POCETNICKA PITANJA U VEZI HRANE I TRENINGA; SVE IMA NA FORUMU. CITAJTE! Cilj za ovu godinu: 180kg BP, 230kg DL, 235kg SQ Not all drugs are good...some are GREAT!!! Steroids-makes differences.
|
|
|
|
ogi92
Gost
|
 |
« Odgovor #486 poslato: Jul 28, 2010, 03:14:02 pm » |
|
znam bukas, al ne samo bb ,, ja sam uvek izbegavao mrtvo i cucanj al to su prave vezbe, sad se patim nekako, cucanj me strasno mrzi da radim,tj ne radim ga uopste, eventualno presu, sutiranje.....
al te vezbe benc , mrtvo , cucanj, stojeci rameni to su osnovne vezbe i one trebaju odma u pocetku da se rade , naravno ne odma na kilaze neke vece da se krsta izlome :) nego tehnika i polako samo ....
|
|
|
|
|
BUKAS
XSPORT hronicar
Van mreže
Pol: 
POWERLIFTING
|
 |
« Odgovor #487 poslato: Jul 28, 2010, 03:16:06 pm » |
|
U pravu si skroz...ja isto kad sam pocinjao nisam mrtvo radio, al jesam cucanj, pa sam prestao cucanj a poceo mrtvo, a sad hvala Bogu pa sam se opametio pa radim sve..ako hoces da budes jaci na mrtvom moras raiditi cucanj, to je sve povezano, cak jaci cucanj utice na jaci benc...
|
http://www.exercisespilates.com/NE ODGOVARAM NA PITANJA OKO JELOVINKA, POCETNICKA PITANJA U VEZI HRANE I TRENINGA; SVE IMA NA FORUMU. CITAJTE! Cilj za ovu godinu: 180kg BP, 230kg DL, 235kg SQ Not all drugs are good...some are GREAT!!! Steroids-makes differences.
|
|
|
PEJA
V.I.P
XSPORT hronicar
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #488 poslato: Jul 28, 2010, 03:18:37 pm » |
|
znam bukas, al ne samo bb ,, ja sam uvek izbegavao mrtvo i cucanj al to su prave vezbe, sad se patim nekako, cucanj me strasno mrzi da radim,tj ne radim ga uopste, eventualno presu, sutiranje.....
al te vezbe benc , mrtvo , cucanj, stojeci rameni to su osnovne vezbe i one trebaju odma u pocetku da se rade , naravno ne odma na kilaze neke vece da se krsta izlome :) nego tehnika i polako samo ....
ima da radis cucanj sutra 
|
................................................. ...............................
|
|
|
jagodanbg
XSPORT hronicar
Na mreži
|
 |
« Odgovor #489 poslato: Jul 28, 2010, 03:18:50 pm » |
|
kod mene u teretani nisam video ni jednog "nagruvanog" lika da rade mrtvo! bas sam obracao paznju, lik sa najvecim ledjima u teretani (bas sam posmatrao) radi zgibove, lat i veslanja! ja cucanj radim od prvog dana od kad sam usao u teretanu a znam likove koji idu i 2 godine u teretanu nisu cucanj uradili! sto se cucnja tice meni najjaca vezba, bas se osecam mocno posle cucnja (bilo da ga radim sa 60 ili 100kg, a da ne pominjem kakav sam osecaj imao kad sam uradio prvi i za sada jedini put 5 cucnjeva sa 120kg) mrtvo sam poceo da radim pre 3 meseca jer nisam imao ko da mi pokaze kako se pravilno radi!
|
|
|
|
|
|
ogi92
Gost
|
 |
« Odgovor #490 poslato: Jul 28, 2010, 03:19:23 pm » |
|
povezano je sve majku im jbm mora sve da se radi  :):) od sutra krecem cucanj da radim, polako sa 50 60 pa cemo da teramo dalje hehehehehhehehe
|
|
|
|
|
filip
Global Moderator
XSPORT hronicar
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #491 poslato: Jul 28, 2010, 03:19:34 pm » |
|
Slažem se Ogi sa ovim skroz, početnici bi i trebalo prvo na osnovne vežbe da se fokusiraju, baš ove 4 koje si nabrojao!  Izolacije i slične vežbe koje služe tek da se istaknu detalji, dolaze tek onda kad se ima šta izolovati i istaći, a neko na početku vežbanja bi trebalo da se fokusira samo na osnovne vežbe - BP, MP, DL, SQ...
|
|
|
|
|
Velja
Administrator
XSPORT hronicar
Na mreži
Pol: 
Darth Vader
|
 |
« Odgovor #492 poslato: Jul 28, 2010, 04:05:31 pm » |
|
jagodicu, drzi se mrtvog jos 2 godine, a onda vidi sam, da li ces da nastavis da ga radis redovno ili povremeno
Ogi ne radi cucanj??!!!???
|
|
|
|
LAKI-MEDO
Redovan vezbac
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #493 poslato: Jul 28, 2010, 04:14:36 pm » |
|
treba sve vezbe probati videti koje vam odgovaraju a koje ne, sta ce neko ako je imao neku povredu ledja , kolena ,mora se ipak paziti. ja obozavam da radim mrtvo dizanje tu se ko covek izderem 
|
|
|
|
|
|
ogi92
Gost
|
 |
« Odgovor #494 poslato: Jul 28, 2010, 05:18:23 pm » |
|
Ogi ne radi cucanj??!!!???
xixixixiixxiix mrzi me 
|
|
|
|
|
Velja
Administrator
XSPORT hronicar
Na mreži
Pol: 
Darth Vader
|
 |
« Odgovor #495 poslato: Jul 28, 2010, 05:20:15 pm » |
|
kakav si ti bandit :)
|
|
|
|
Velja
Administrator
XSPORT hronicar
Na mreži
Pol: 
Darth Vader
|
 |
« Odgovor #496 poslato: Jul 29, 2010, 11:14:29 am » |
|
@jagoda mozes tako samo malo promjeni raspored 1. mrtvo 2. zgibovi ili lat 3. T-bar 4. Veslanje na donjem koturu
|
|
|
|
Arnold_Strongman89
Vezbac
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #497 poslato: Avgust 04, 2010, 09:58:37 pm » |
|
Jedno pitanje.Ja kada radim veslanje , pri pokretu unazad kada vucem ka sebi, koristim se i nogama , to jest i njima odgurujem....i dodje jedan lik i kaze mi " e to ti ne valja , treba samo ledja da ti rade" , sad ja mislim da on nije u pravu al opet..........Sta vi mislite?
|
|
|
|
|
markod
Etiopljanin
Van mreže
|
 |
« Odgovor #498 poslato: Avgust 04, 2010, 10:30:53 pm » |
|
Noge treba da budu blago savijene i sluze kao oslonac. Ne treba sa njima da se dodatno odgurujes.
|
|
|
|
|
IVAN X1
Pozer
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #499 poslato: Avgust 06, 2010, 07:59:06 pm » |
|
dali se bez lat masine i vratila mogu ledja dobro izgraditi,jer sad treniram kod kuce pa nemam ni jedno ni drugo,sto zbog finansija sto zbog prostora.
|
|
|
|
|
|