al dobro, ne racunam prvu seriju zagrijava sa vrlo malim tezinama
evo, da pokušam da ti objasnim...

znači, ovo je moje viđenje i neki se možda neće slagati, al šta da radim...

suština treninga sa tegovima nije da ti sagorevaš kalorije, da spališ salo, itd.
suština treninga sa tegovima na definiciji ti je da samo da očuvaš postojeći mišić, i ceo trening sa tegovima na definiciji bi trebalo da bude koncipiran tako da što manje mišića izgubiš... salo ćeš gubiti samim kalorijskim deficitom, i kardio treningom, ali trening sa tegovima je tu samo da ti čuva postojeću mišićnu masu!
zato trening sa tegovima ne treba da ti izgleda tako kao da hoćeš da "spališ" mišić sa 15 serija (!!!) za biceps, već da ga radiš tek toliko da ga "dotakneš" a ne sagoriš...
po mom mišljenju, za defku U NATURAL USLOVIMA je bolje smanjiti volumen, i raditi tako što ćeš se više fokusirati na složene vežbe, sa većim težinama i manje ponavljanja... izolacije, giga setove, super setove i sl na definiciji, tj. u kalorijskom deficitu kada je rizik od gubljenja mišića veliki, ostavi ljudima koji:
a) nisu natural
b) imaju bogatu suplementaciju (whey, bcaa, glutamin, leucin, tečne aminokiseline u velikim dozama)
c) imaju zavidnu mišićnu masu
Ako ne ispunjavaš neki od ovih uslova, mani se takve filozofije treninga jer će ti naneti samo štetu.
ovo ti govorim, između ostalog, i na osnovu svog iskustva... ja sam pre 2 i po godine, uspeo da u 2 meseca dijete takvim treninzima da "spalim" sve što sam radio prethodnih 4-5 godina... imao sam 95 kg (visok 175cm), za 4-5 godina treninga nabacio solidnu masu koju je trebalo samo "isklesati" pametnom dijetom na nekih 80-85 kg što bi na moju visinu bilo odlično... ali ne, pojma nisam imao o ishrani, i posle tih 4-5 godina treninga na tom polju sam bio apsolutni početnik i nisam znao ni kako da se hranim ni kako da treniram na dijeti...
hranio sam se jako slabo, bez poklanjanja pažnje unosu proteina, hidrata, itd, praktično sam jeo sve ali u smanjenim količinama...
na treninzima radio giga setove i posle treninga sa tegovima kardio na traci 30 min. brzog hodanja...
za 2 meseca skinuo sam 20-25 kg, i plače mi se kad shvatim koliko sam izgubio mišićne mase zbog svoje gluposti... posle tih 2 meseca, kad sam krenuo sa "normalnim" treninzima i stavio 70 kg. na benč, to mi je izgledalo kao sa radim sa 100 kg... užas jedan...
eto toliko, da podelim malo svoje iskustvo sa definicijom sa "više ponavljanja i malim pauzama"... znači, to više NIKAD, bar u mom slučaju... a to i tebi savetujem, iskreno...
pozdrav i srećno...