Stranice: [1]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Koliko cardio treninga?  (Pročitano 1541 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
agon
Lencuga

Van mreže Van mreže

« poslato: Jun 20, 2010, 08:25:23 pm »

Imam dva pitanja o kojima nalazim različite odgovore na netu, a ovde sigurno neko zna tačan odgovor.

Pitanje 1:
Da li Cardio može/treba/ da se radi svakog dana u cilju gubitka masnih naslaga? Jedni tvrde da je dovoljno raditi cardio 3 puta nedeljno da bi se dalo telu vremena da se oporavi, i da je sve jedno da li se radi 10 minuta jakog intenziteta ili 30 slabog. Drugi pak tvrde da treba raditi cardio svakog dana pa i vikendom, i to najmanje 20 minuta, ali ne više od 40 minuta.

Pitanje 2:
Cardio pre ili posle treninga? U literaturi nalazim da je nebitno kada se radi, bitno je da se odradi. A u teretani sam čuo da se radi iskjlučivo posle vežbi sa tegovima i spravama, da se potroši ono malo energije što je preostalo ...i da trening sa tegovima posle cardio dela ima primetno manji učinak nego kada oni zamene mesta.
Prijavi uredniku   Sačuvana
I G O R
Administrator
XSPORT hronicar
*
Na mreži Na mreži

Pol: Muškarac

« Odgovor #1 poslato: Jun 21, 2010, 09:52:07 am »

Po meni sto se tice kardia najbolje je smenjivanje jakog i lakseg inteziteta u okviru jednog treninga, recimo HIIT je odlican izbor ili ona fora sprint 100m pa hod 50m.. Ucestalog treninga povecavati sa smanjivanjem procenta masti...

agon
Lencuga

Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Jun 21, 2010, 10:24:36 am »

Hvala na odgovoru :)

A koliko često? S obzirom da potenciram skidanje masnih naslaga, da li je mnogo 5 puta nedeljno?
TheIncredibleHulk
XSPORT hronicar
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Jun 21, 2010, 10:58:06 am »

A koliko često? S obzirom da potenciram skidanje masnih naslaga, da li je mnogo 5 puta nedeljno?

ja bih isao 3, mozda 4 puta nedeljno ne treba ti vise
bolje ti je HIT da radis kao sto je Igor napisao ili preskaci vijacu po 10-15min ali pazi na misice :)

Zivot je definisan akcijama pojedinaca,menja sa konceptom vremena!
Nije mi zao sto kradu moje ideje,vec sto nemaju svoje. - Tesla
I G O R
Administrator
XSPORT hronicar
*
Na mreži Na mreži

« Odgovor #4 poslato: Jun 21, 2010, 05:09:33 pm »

Nije mnogo ali sam za to da ides postepeno, prve dve nedelje 3 treninga nedeljno, pa druge dve 4 treninga nedeljno.. osim ako ne zuris negde, kako pojacavas kardio tako i smanjjes u.h. i priblizavas se cilju...

agon
Lencuga

Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Jun 21, 2010, 08:33:22 pm »

Nije mnogo ali sam za to da ides postepeno, prve dve nedelje 3 treninga nedeljno, pa druge dve 4 treninga nedeljno.. osim ako ne zuris negde, kako pojacavas kardio tako i smanjjes u.h. i priblizavas se cilju...

Zvuči veoma logično. Tako ću uraditi. Hvala na detaljnom odgovoru, eto mog plana za sledeći mesec :)
djuka92
Vezbac
*
Van mreže Van mreže

Shut The Fuck Up And Train!

« Odgovor #6 poslato: Jul 28, 2010, 09:14:54 pm »

E pozz.
Ja radim cardio 3,4 puta nedeljno..trcim nekih 8-10 km..tih 10km predjem za nekih 56 minuta.
e sad..ako zelim da istopim salo,da li je bolje da trcim manje ali sa vecim intezitetom?
Backo
Lencuga

Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Septembar 02, 2010, 01:44:25 pm »

E pozz.
Ja radim cardio 3,4 puta nedeljno..trcim nekih 8-10 km..tih 10km predjem za nekih 56 minuta.
e sad..ako zelim da istopim salo,da li je bolje da trcim manje ali sa vecim intezitetom?
...imas ono pitanje: Ko vise sagori masti-maratonac ili sprinter? Odgovor je sprinter... 33
Sto veci intenzitet vise se sagori kalorija u minuti,a i potrosnja kalorija je veca u sledecih 24-48 sati...
Stranice: [1]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: