Stranice: [1]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Ishrana...  (Pročitano 1537 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
milosbn
Lencuga

Van mreže Van mreže

« poslato: Avgust 14, 2010, 11:38:08 am »

Miki posto si u ovome dugi niz godina htio bih ti postaviti jedno pitnje.
Ne znam mozda je i vec bilo al ne nadjoh ga.
Citao sam dosta o ishrani sta i kako i citao sam dosta o mastima UH proteinima o hrani koja pomaze da oporavimo tijelo nakon treninga da nahrani misice i podstakne ih na rast.

E sad ja sam visok 196 cm i imam 90 kg.MIslim da bih bilo normalno da imam 100...
Mrsav jesam ali nisam sad da su mi rebra ispala...i sve na forumu je namjenjeno ljudima koji moraju da smrsaju,te koje vjezbe da rade pa kakav kardio pa sta da jedu...Et ja sam mrsav sta ja da jedem...

Ne mogu bas da se rasirim sa parama ali mogao sam da napravim neki pristojan jelovnik sto se tice hrane koju preporucujete.

E moje pitanje je sto se tice masti...Da li mast izbacujete iz jelovnika zato sto je ona stetna hrana u bb ili zato sto se nekim od nas prima i pretvara u  salo...
ja recimo mogu da pojedem kilogram slanine za 3 dana i nista ama bas nista se nece vidjeti...necu se ugojiti ni 100 grama niti cu dobiti 1 gram sala.

Citao sam ja i o 6 obroka na dan, o 150 grama hljeba i o 100 grama salate i 100 grama rize....bez soli i cijedjenju ulja iz tunjevine a da ne pricam o pranju iste.
A da ja odmah kazem da jedem ko mecava....za dorucak pojedem 5 jaja pola litra jogurta,pola hljeba ako ne i vise....rucak pojedem uvjek duplo sta god da je a vecera mi je nekad dobra nekad ne...ja kad bih jeo po 150 grama necega ja bih skapo od gladi...meni dijeta ne treba da smrsam nego da se ugojim.

Imam brz metabolizam i ubrzavam ga vjerovatno nikotinom za 30 % ali trudim se da svedem nikotin na minimalac. Pretezno presjedim dan u kancelariji mada kad sam na terenu budem na nogama 10 sati...i samo hodam.To mi dodje kao kardio.

Najvrednija materija u ljudskom organizmu je salo ali u kriznim situacijama..jer ako tijelo opteretite do te mjere da ne unosite dovoljno hranljivih materija posle nekog opterecenja tijelo ce poceti da crpi energiju iz masti ili ti sala...Prvo sto ce da sleti je salo...

Ja sala nemam i nemam sta da trosim kad pocnem trenirati a ne mognem postici nadomjestak utrosene energije preko hrane i kalorija koje su potrebne da unesem....jer i ovako kad ne radim nista ja kad jedem dosta obilno ja gladan budem posle 3 sata....E sad jel fora u tome sta treba da jedem ili koliko treba da jedem ili oboje...

Snage mi ne manjka al sto mi moj otac rece kad vidje da sam se opet za tegove zagrijao "Sine a da ti ne isusis i to sto imas malo". Ako pitanje nije na mjestu izvinjavam se ali opet bih volio da cujem misljenje.

POZ
« Poslednja izmena: Oktobar 20, 2010, 02:04:38 am MIKI VELIKI » Prijavi uredniku   Sačuvana
TensSA
XSPORT hronicar
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Avgust 14, 2010, 11:41:53 am »

Nisam znao da nikotin ubrzava metabolizam... yd yd yd
Prijavi uredniku   Sačuvana
milosbn
Lencuga

Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Avgust 14, 2010, 11:48:33 am »

Sta mislis sto covjek pocne da se goji kad prestane pusiti??? SVi kazu vrati mu se apetit...mani toga jer ja apetiti imam veoma zdrav..
I G O R
Administrator
XSPORT hronicar
*
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #3 poslato: Avgust 14, 2010, 12:02:23 pm »

Sta mislis sto covjek pocne da se goji kad prestane pusiti??? SVi kazu vrati mu se apetit...mani toga jer ja apetiti imam veoma zdrav..
ubrzanje metabolizma nema veze sa nikotinom... Nikotin stabilizuje nivo secera ali ne ubrzava niti usporava metabolizam...

TensSA
XSPORT hronicar
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Avgust 14, 2010, 02:01:09 pm »

Zato jer mu je nikotin ubijao apetit dok je duvanio, i ja sam bio dugogodisnji pusac tako da znam sta je i kako je...

Imam par prijatelja koji su abnormalno jeli nakon sto su ostavili duvan, znaci to je jedino na sta utice duvan...
Warlord
Gost
« Odgovor #5 poslato: Avgust 14, 2010, 02:36:22 pm »

ja sam duvanio dosta dugo nekih 10 god i osstavio sam..uopste nisam osecao niti apetit niti zelju da zapalim kao sto kazu ono ..unervozim se i ta sranja
Naturalni
Administrator
XSPORT hronicar
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Avgust 16, 2010, 07:48:21 pm »

onda ja odo do trafike i pocinjem da pusim,nisam 26 godina uzeo dim cigarete ali ako je tako kako ti kazes bacam se na pusenje:D

X SPORT GYM - TRENIRAJMO ZAJEDNO !!!!
WWW.XSPORT.RS/gym
MV
Clan
Bilder
*
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #7 poslato: Oktobar 20, 2010, 02:09:16 am »

Miki posto si u ovome dugi niz godina htio bih ti postaviti jedno pitnje.
Ne znam mozda je i vec bilo al ne nadjoh ga.
Citao sam dosta o ishrani sta i kako i citao sam dosta o mastima UH proteinima o hrani koja pomaze da oporavimo tijelo nakon treninga da nahrani misice i podstakne ih na rast.

E sad ja sam visok 196 cm i imam 90 kg.MIslim da bih bilo normalno da imam 100...
Mrsav jesam ali nisam sad da su mi rebra ispala...i sve na forumu je namjenjeno ljudima koji moraju da smrsaju,te koje vjezbe da rade pa kakav kardio pa sta da jedu...Et ja sam mrsav sta ja da jedem...

Ne mogu bas da se rasirim sa parama ali mogao sam da napravim neki pristojan jelovnik sto se tice hrane koju preporucujete.

E moje pitanje je sto se tice masti...Da li mast izbacujete iz jelovnika zato sto je ona stetna hrana u bb ili zato sto se nekim od nas prima i pretvara u  salo...
ja recimo mogu da pojedem kilogram slanine za 3 dana i nista ama bas nista se nece vidjeti...necu se ugojiti ni 100 grama niti cu dobiti 1 gram sala.

Citao sam ja i o 6 obroka na dan, o 150 grama hljeba i o 100 grama salate i 100 grama rize....bez soli i cijedjenju ulja iz tunjevine a da ne pricam o pranju iste.
A da ja odmah kazem da jedem ko mecava....za dorucak pojedem 5 jaja pola litra jogurta,pola hljeba ako ne i vise....rucak pojedem uvjek duplo sta god da je a vecera mi je nekad dobra nekad ne...ja kad bih jeo po 150 grama necega ja bih skapo od gladi...meni dijeta ne treba da smrsam nego da se ugojim.

Imam brz metabolizam i ubrzavam ga vjerovatno nikotinom za 30 % ali trudim se da svedem nikotin na minimalac. Pretezno presjedim dan u kancelariji mada kad sam na terenu budem na nogama 10 sati...i samo hodam.To mi dodje kao kardio.

Najvrednija materija u ljudskom organizmu je salo ali u kriznim situacijama..jer ako tijelo opteretite do te mjere da ne unosite dovoljno hranljivih materija posle nekog opterecenja tijelo ce poceti da crpi energiju iz masti ili ti sala...Prvo sto ce da sleti je salo...

Ja sala nemam i nemam sta da trosim kad pocnem trenirati a ne mognem postici nadomjestak utrosene energije preko hrane i kalorija koje su potrebne da unesem....jer i ovako kad ne radim nista ja kad jedem dosta obilno ja gladan budem posle 3 sata....E sad jel fora u tome sta treba da jedem ili koliko treba da jedem ili oboje...

Snage mi ne manjka al sto mi moj otac rece kad vidje da sam se opet za tegove zagrijao "Sine a da ti ne isusis i to sto imas malo". Ako pitanje nije na mjestu izvinjavam se ali opet bih volio da cujem misljenje.

POZ

VELIKI BROJ PITANJA SA TVOJE STRANE, KOJA CE VERUJEM KORISITI I DRUGIMA NA FORUMU, NAVELO ME JE NA JEDINI PRAKTICAN NACIN DA TI ODGOVORIM "UNUTAR TVOG PITANJA" PRE SVEGA IZ RAZLOGA DA NESTO NE IZOSTAVIM U SVOM ODGOVORU I TVOJOJ DUGOJ PRICI...

SVAKO OD NAS IMA SVOJU SOPSTVENU "PRICU" TAKO JE TO I U SPORTU. VAZNO JE DA RAZUMEMO DA TA PRICA NE MOZE BITI ZNACAJNO RAZLICITA OD ONOG STO JE U PRIVATNOM ZIVOTU. NAPROSTO NASE PONASANJE, MENTALITET, NAVIKE, GENI KOJE NOSIMO I DR., SVE TO PRENOSIMO I NA POLJE TRENINGA. ZA POCETAK MORA DA SE PROMENI ZIVOTNI STIL, JER JE SVA PRILIKA DA ONO STO SMO DO SADA RADILI NIJE DALO REZULTATE A AKO ZELIMO PROMENE MORA NEMINOVNO DOCI I DO PROMENA PONASANJA!

PERIOD NAPOSREDNO NAKON TRENINGA JE VREME KADA JE TELO VEOMA SENZITIVNO I RASPOLOZENO (DA TAKO KAZEM...) DA PRIHVATI VELIKU KOLICINU HRANJIVIH SASTOJAKA I UZ MALO VESTINE SVE TO MOZE POSTATI DEO NEKE NOVE TELESNE/ MISICNE MASE...
VAZNIJE OD TOGA KOLIKO IMAS KILOGRAMA JE KAKO TO IZGLEDA. U SLUCAJU DA JE TO "100KG SUVIH MISICA" ONDA TAKVA OSOBA IZGLEDA VISE NEGO IMPRESICNO BEZ OBZIRA NA TELESNU VISINU KOJA JE VELIKA.

AKO SE ODREDIMO PREMA TIPU TELESNE GRADJE KOJI SPOMINJES ONDA JE POS REDI EKTOMORFAN GRADJA KOJA JE "NAJGORA" OPCIJA ZA BODI BILDING, IAKO NE I NEMOGUCA MISIJA
BB JE SKUP SPORT A STO SE TICE "PRISTOJNOG JELOVNIKA" ON MOZE DA BUDE PRILICNO SKUP, MNOGO SKUPLJI OD "TABLE SLANINE"

UNOS MASTI JE ESENCIJLANO VAZAN ZA ZDRAVLJE COVEKA ALI NE BILO KOJE MASTI VEC ONIH MONONEZASICENIH MASNOCA BILO ZIVOTINJSKOG ILI BILJNOG POREKLA.

PRAVO DA TI KAZEM MOGU I JA POJESTI TOLIKO SLANINE SA ISTIM EFEKTOM NO TO NE MOGU RADITI BAS SVAKI DAN KAO STO SAM SIGURAN DA I TI TO NE RADIS. SA DRUGE STRANE MASNOCE SE GOMILAJU SAMO U SLOJU KOZE I UNUTAR MASNIH CELIJA, PA TAKO BIVAJU VIDLJIVE ZA NAS VEC ONE BIVAJU SASTAVNI DEO NASE AKTIVNE CIRKULACIJE CIME RIZIKUJEMO MNOGE DRUGE FUNKCIONALNE PROBLEME SA ZDRAVLJE DUGOROCNO GLEDAJUCI...

6 OBROKA NA DAN MOZE DA BUDE PRILICAN ZADATAK A AKO ZAISTA MISLIS DA JEDES "KAO MECAVA" PREDLAZEM DA POKUSAS SA JELOVNIKOM IZ PRIMERA I VIDECES DA CES BITI VISE NEGO SIT A PRI TOME IMACES U POCETKU I PROBLEMA DA SEV TO REALIZUJUES (POJEDES).

AKO PODJEMO OD CINJENICE DA TVOJE TELO ZA SADASNJI IZGLED TROS IODREDJEN BROJ KALORIJA "x" ONDA JE SVE STO TREBA DA URADI S DA TAJ BROJ KALORIJA POVECAS ZA POCETAK NA 300ckal I TO NE BILO KOJIH VEC ONH IZ KVALITETNIH IZVORA. UKOLIKO OVU NOVU NAIVKU REDOVNO SPROVODIS NA SEBI SVAKODNEVNO SVA JE PRILAK DA CE TELO STVORITIAMBIJENT POGODAN ZA POVECANJE TELESNE TEZINE, NE 'PREKO NOCI" I NE TAK O BRZO DA BI MOGAO SEBI DOPUSTII DA SE VRATI SNA STARE NAVIKE. DA BUDEM  JASNIJI AKO ZELIS TRAJNE REZULTATE NIKADA SE VISE NECES VRATITI NA SADASNJE NAVIKE U ISHRANI.

UKOLIKO SE U PRAKSI DESI DA OVIH 300 KALORIJA POVECANJA NE POMOGNE U PRVE DVE NEDELJE DA PODIGNE TELESNU TEZINU PREDLOG JE DA IH UVECAS ZA JOS 300 KALORIJA. LICNO SAM PRISTALICA PRAVLJENJA MALIH PROMENA NA PLANU ISHRANE I TRENINGA NE BI LI NA TAJ NACIN IMALI BOJI UVID KOLIKO TO VAMA KORISTI I KOLIKO ZAISTA IMATE EFEKTA OD TOG NOVOG NACINA ISHRANE/TRENINGA. U SUPROTNOM AKO NAPRAVIMO PREVISE IZMENA OD JEDNOMILI SU ONE PREVELIKE U POJEDINACNOM SLEDU DOGADJAJA NECMO BITI U MOGUCNOSTI DA OBJEKTIVNO SAGLEDAMO PREDNOST IMANE OVOG NOVOG AMBIJENTA U KOJEM FUNKCIONISEMO.

U POGLEDU HRANE KOJU TREBA DA UVRSTIS U JELOVNIK ONA TREBA DA BUDE:

PROTEINI>>>>>
JAJA, PILETINA, CURETINA, RIBA, POSNA GOVEDINA,MLEKO, WHEY PROTEIN

UGLJENI HIDRATI>>>>>>>
OVSENE PAHULJICE, PIRINAC, KROMPIR, TESTENINE, VLAKNASTO POVRCE (brokoli, kelj, salte...), VOCE

MASTI>>>>>>>>>>>>
OMEGA 3, LANENO ULJE, MALSINOVO ULJE, SKRIVENE MASNOCE U U PRVOJ GRUPI NAMIRNICA POD "PROTEINI'

SEST OBROKA NA DAN IMA ZA CILJ DA TE OBSKRBI HRANIVOM NA SVAKA 3H TAKO DA TELO NECE BITI U PRILICI DA "PATI" BEZ HRANE I IZ TOG RAZLOGA NE NAPREDUJE. PRIMER JEDNOG TAKVOG JELOVNIKA JE U NASTAVKU:

7:00
OBROK 1
5-6 BELANACA, 2-3 ZUMANCA, 150G OVSENIH PAHULJICA, INTEGRALNI HLEB, MULTIVITAMINI, VODA, KAFA ILI CAJ...

10:00
OBROK 2
PROTEINSKI SEJK, MLEKO, BANANA

13:00
OBROK 3
150 CURETINE, 100G PIRINCA, 200G KROMPIRA, 100G POVRCA

16:00
OBROK 4
ISTO STO I U OBROKU 2

19:00
OBROK 5
200G POSNE GOVEDINE, 300G KROMPIRA, 100G MESANOG POVRCA

22:00
OBROK 6
150G OVSENIH PAHULJICA, 5 BELANACA, 2 ZUMANCA

KLJUC USPEHA JE DA SVAKOG DANA BEZ IZUZETKA REALIZUJEMO PLANIRANI TIP ISHRANE, SVAKI DAN BEZ OZBIRA NA DNEVNE OBAVEZE, NIKAKO DA SAMO IMAMO ILUZIJU O TOME DA TO RADIMO!

MEHANIZAM POTROSNJE ENERGIJE NIJE BAS TAKO JEDNOSTAVANKAKVIM GA TI VIDIS NO OBJASNJEJN FIZIOLOGIJE PROTEINA, MASTI I UGLJENIHHIDRATA NE TREBA DA BUDE CILJ NASE DANASNJE PRICE NAPROSTO ORGANIZAM I BEZ NASE POMOCI ZNA DA SE IZBORI U RESTRIKTIVNIM VREMENIMA. SLOZICEMO SE DA U NASEM SLUCAJU I U NOVOM PRIHVACENIM OKOLNOSTIMA NAS JEDINO INTERESUJE KAKO DA USPESNO UNESEMO SVE STO SMO PLANIRALI SVAKOG DANA U KONTINUITETU I BEZ IZUZETKA

"FORA" JE U TOME STA TREBA I KADA TO TREBA DA JEDES A OSECAJ GLADI JE NESTO STO MOZE BITI I PSIHOLOSKA
KATEGORIJA NE TOLIKO VEZANA SA REALNOM SITUACIJOM NO SA PLANIRANOM ISHRANOM KAO U PRIMERU VERUJEM DA NECES BITI U SITUACIJI DA BUDES GLADAN.

ISKRENO SE NADAM DA SAM POMOGAO U RAZRESENJU OVE "MISTERIJE"

SPORTSKI POZDRAV
StrongMan
Lencuga

Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Novembar 26, 2010, 08:33:13 pm »

E pa ovako i ja zhelim koristit ovakvu ishranu, i molio bih nekog od iskusnijih vezbacha odg, da li mozhe razhane pahulje da zamene pahuljice, i takodje da li postoji kakva zamena za proteinski shejk mslm na sluchaj kod 2 i 4 obroka?UNAPRED HVALA!
matke
Lencuga

Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Februar 13, 2011, 09:24:10 pm »

mene moji hoce da ubiju zbog moje navodno fantazije ... pola stvari kuvaju ,peku u masti... borba non stop! :(((
Stranice: [1]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: