Artroza vratnih prsljenova-Dijagnostika i terapija -Pitanje za Dr.Legije ?

(1/2) > >>

Pepa:
Poslednjih mesec i po skoro se svaki dan budim sa bolom u ramenima, vratu , ili glavoboljom , a javilo mi se i par kratkih vrtoglavica. Naravno , odlozila sam trazenje teretane i trazim odgovarajucu terapiju.
Pre 9 god. snimala sam vrat rengenom , dojagnoza artroza sa osteofitima.
Analiza krvi : Acidum uricum 160,00(149-404) , ASTO=96 (<200)  , RF=9,0 (<14) , W Rose negativan.

E pa -sad moram da budem pametna i odem na neko snimanje gde se moze videti kako ti osteofiti pritiskaju krvne sudove i nerve , kakvi su mi medjuprsljenski diskusi . Danas postoji veliki broj uredjaja , a ja ne znam kako se zove onaj koji to moze da snimi.
Moram da znam koji tiip snimanja inace cu opet snimati rengenom ko pre , a tu se nista od toga ne vidi.
Prosli put sam prosla terapiju magnetom, kiropraktike  , istezanje na nekoj masini, ultrazvukom i eto godinama je bilo ok, sa povremenim bolovima koje sam regulisala sa par dana Nimulida i bensedina uvece uz vit.B kompleks( retko i u toku dana samo kod velikih bolova).
Preko uputa cekacu previse i da samo zakazem pregled.A uputice me kod reumatologa, za koga je moj problem mali.
Za mene je veliki jer se pogorsava s godinama , i moram da reagujem pre nego sto mi ponovo dodju one vrtoglavice i bolovi kao pre.
Drugo je pitanje gde postoji terapija, i koja za to , a da nije za novopecene bogatase  vec i srednju klasu.
Uzimam Omega3 , Joint renew complex, Laneno ulje , ulje iz ajkuline jetre , B-vit...
Svaki savet je dobrodosao.
Ako neko ima iskustvo sa tim , ili zna gde mogu ici na pregled , snimanje , privatno a da se to moze platiti , ili na terapiju ...
Posebno se nadam da Doctorlegije nesto moze da mi odgovori , ako je u BG ?

proka:
Samyr, Adomet, Heptral, Admethionine(s-adenozil metoinin*SAM genericki) je jedan isti lek koji moze da ti jos malkice ublazi bolove i da ti pomogne da bol postane manje iritirajuc. 400mg1xdan ili 2x200mg na dan. I ako je registrovan kao lek prakticno je OTC(nesto u nivou suplementa). Drugi lek je Rumalon(glukozamino glikan peptid complex GAGPC) ili noviji "reparatori" hrskavice sa antiinflamatornim dejstvom:   "Osteo-Bi-Flex," "Arth-X Plus," "Inholtra," "Joint Modulators," "Joint-EZ", i mozda i najbolji Cosamin DS. Tu su i antiinflamatorni lekovi:movalis na primer. Lekovi alternativne medicine (Ayurveda-tradicionalana indijska medicina), "Boswelin", napravljen od smole drveta. Interleukin 1 inhibitor Diacerein bi mogao biti opcija. Od snimanja mislim da je magnetna rezonanaca najbolja opcija. Ovov jre moja zaista skromno znanje jer ipak sam ja 6god. medicine. Nemam iskustva niti prakse pa ne mogu ista od ovoga da ti preporucim! I ja bih zamolio "Dr. Legiju" da ti pomogne. On je ortoped, i mislim da radi u sremskoj mitrovici. POZDRAV i SRECNO sa potragom za lekom!!!   

I G O R:
Ima jedan mlad doktor i to bas ortoped, dodje cesto u prodavnicu, zamolit cu ga da ti odgovori....

proka:
Pa da Bosko bi mogao ovde da pomogne... -clap-

Pepa:
Hvala , svaki savet je dobrodosao , vec i ovo sto je Proka napisao je neki pocetak. Trazicu prvo negde na inernetu u komsiluku magnetnu rezonancu , vec sam krenula sa Movalis-on , nasla sam ga na internetu kao efektivnijeg od ostalih , a da ne ostecuje zeludac . A spremna sam i da pokusam sa Ajurvedskim lekovima , ali kad ovo sa vrtoglavicom prestane. .Hvala .

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana